Madlavning
Formål, mål og målgruppe
Kurset har til formål at oplære og træne borgere med få arbejdsmarkedskompetencer og/eller vanskeligheder ud over ledighed (herunder flygtninge og indvandrere) til forskellige dele af arbejdsfunktioner. Der er mulighed for at sammensætte individuelle forløb.
Målet er, at kursisterne efter endt kursus og oplæring kan komme i praktik/løntilskud/ordinært arbejde i madlavningsbranchen.
Varighed
Kurset afholdes 2 dage om ugen, 5 timer pr. dag. Der kan aftales andre muligheder. Kurset og oplæringen følger årstidernes skiften. Der vil således være nye kursusdele løbende igennem et år.
Den enkelte kursist forløb aftales individuelt.
Indhold
Råvarer, tilberedning og opbevaring
Køkkenhygiejne
Årstidens råvarer
Opskrifter
Krydderier
Tilberedning af mad
Ernæring – sundhed og velvære
Kostplaner
Måltider
Madens historie mv.
Det internationale køkken
Drikkevarer kaffe, te, vand, saft, juice mv.
Smag
Tilberedninger
Servering
Oprydning, opvask, rengøring
Økologi
Organisering
![]()
Undervisningsmetode
Undervisningen foregår dels som fælles informationer og beskeder dels som personlig oplæring.
Holdstørrelse
5 -10
Transport
Der er kørselsordning for kursister, der bor længere væk fra jorden, der dyrkes
Pris ved minimum 5 kursister
Kursusafgift: 1000,00 kr pr. uge plus moms, undervisningsmaterialer 300,00 kr. pr. uge plus moms.
Kursisterne får arbejdstøj og sikkerhedssko
Tillægsydelser
Der kan tilkøbes mentor, tolk, afklaring af arbejdsevne, etablering af og opfølgning på praktik